De politie heeft een tbs’er aangehouden na een zedendelict in Lelystad.

Op maandagmiddag fietst een 51-jarige vrouw rond 16.45 uur door de bossen nabij Lelystad. Op haar route passeert zij diverse wandelaars en hardlopers. Wanneer zij ter hoogte van de Torenvalkweg even pauzeert, wordt zij plotseling door een man overvallen en misbruikt. Na het misbruik pakt de dader de fiets van het slachtoffer en vertrekt in de richting van Lelystad. De vrouw vervolgt haar weg te voet en weet de politie in te schakelen.

De politie stelt direct een onderzoek in en gaat op zoek naar de man. Hierbij wordt in het gebied gezocht met honden en de helikopter wordt ingezet zodat er ook op een grotere schaal gezocht kan worden, aldus een woordvoerder. Er wordt ook een bericht via Burgernet verstuurd en een alerte getuige belt kort daarna en zegt de verdachte e hebben gezien.

Op basis van het signalement van de man, herkent de politie de verdachte als een gesignaleerde 37-jarige man met tbs, die eerder die dag niet teruggekeerd is van zijn verlof uit een TBS-kliniek in Almere. De man wordt uiteindelijk op straat herkend en aangehouden. De verdachte is direct overgebracht en ingesloten. Het slachtoffer heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Ondanks dat de verdachte is aangehouden, is de politie op zoek naar extra getuigen. De man heeft het volgende signalement: kort stekelig, grijs haar, blanke huidskleur en rond 1.75 meter lang. Hij droeg die avond een donkerblauw vest van Nike, een spijkerbroek en sportschoenen. Het onderzoek is in volle gang.