De drie mannen die verdacht worden van de viervoudige growshop liquidatie in Enschede, blijven zwijgen en beroepen zich op hun zwijgrecht tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Het gaat om Camil A. en zijn zoons Dejan en Denis. Tijdens de rechtszaak dinsdag hebben de verdachten steevast ‘zwijgrecht’ als antwoord gegeven op vragen die hen gesteld werden. Tegen het drietal is veel bewijs volgens justitie. Zo zijn de drie op 13 november 2018 in een auto nabij het pand gezien waar de slachtoffers later die dag werden gevonden. Verder zijn op de plaats delict DNA-sporen en voetafdrukken van de verdachten gevonden. In hun auto trof de technische recherche bloedsporen van een van de slachtoffers aan. Deze bloedsporen zaten onder meer aan de binnenkant van het portier van de Volkswagen Golf en op de rugleuning van een van de stoelen. Volgens vader Camil A, zou politie en justitie het bewijs in hun auto hebben neergelegd.

Op 13 november 2018 werden vier personen doodgeschoten in een bedrijfspand in Enschede. De viervoudige liquidatie had vermoedelijk te maken met een ruzie om wiet. De slachtoffers zijn Maijkel Akfidan uit Hengelo, Tuan Nguyen (43) uit Enschede, Artur Sargsyan (34) uit Hengelo en de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem. De laatste twee mannen zouden mogelijk op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn geweest. In verband met de moorden zitten een vader en zijn twee zoons vast. Het onderzoeksteam houdt rekening met meerdere scenario’s.