Getalenteerde geofysicus wetenschapper blijkt beruchte online pedo ‘666devil’ te zijn

Een getalenteerde wetenschapper aan de Universiteit van Cambridge blijk jarenlang kinderen en volwassenen seksueel te hebben misbruikt via internet. De geofysicus stond bekend onder de naam ‘666devil’.

De 28-jarige Dr. Matthew Falder leidde jarenlang een dubbelleven en gebruikte meerdere valse identiteiten. Hij maakte in totaal zo’n vijftig slachtoffers op internetsites als Gumtree. De verdachte heeft inmiddels ook schuld bekend op maar liefst 137 punten. Het ging voornamelijk om naaktfoto’s en afpersing daarmee.

Terwijl het misbruik en de afpersing gaande was stond Falder op zijn universiteit bekend als een vrolijke man die wel in was voor een feestje. Zodra iemand een naaktfoto had gestuurd naar ‘666devil’ werden de foto’s gedeeld op het dark web. Enkele van zijn slachtoffers hebben zelfs geprobeerd om zichzelf van het leven te beroven.

Matthew Falder heeft schuld bekend voor onder meer seksuele uitbuiting van kinderen, voyeurisme, verspreiding van naaktfoto’s van kinderen, afpersing en aanzetten tot verkrachting. De verdachte is afkomstig uit een welvarende familie en zijn vader zegt kapot te zijn door het nieuws.

Uiteindelijk werd ‘666devil’ gearresteerd op de Birmingham University waar hij werkzaam was als post-doctorale onderzoeker. Tijdens het onderzoek kwam de NCA erachter dat Falder een verborgen camera had opgehangen en daarbij een domme fout had gemaakt door zichzelf te filmen. De strafeis wordt op 7 december bekendgemaakt.