Een Engels echtpaar dat een jackpot won in een loterij is 11 dagen later beroofd in hun woning. De daders stormden het pand binnen terwijl de man en vrouw lagen te slapen.

De overvallers waren duidelijk op de hoogte van het feit dat het stel ruim 111.500 euro heeft gewonnen in een loterij. Direct na binnenkomst schreeuwden ze: ‘Waar is het geld? Waar is het goud?’. Vervolgens werden de man en vrouw bedreigd door de gewapende overvallers.

De daders gingen er uiteindelijk vandoor met bijna 14.000 euro aan juwelen en iPhones. De slachtoffers, Lee Davies en Carryan Copestick, wonnen het geldbedrag met een kraslot. Na de winst werden ze gefotografeerd en lokale media schreven over het stel dat een jackpot had gewonnen. Dit hebben de daders ook gezien en maakten een paar dagen later een plan om het stel te beroven.

Dit is de reden dat je nooit met je hoofd en identiteit in de media moet komen als je een grote geldprijs hebt gewonnen. Er zijn altijd aasgieren op de loer en soms kan je zelfs je naasten niet vertrouwen als het gaat om een groot bedrag. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de beroving maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht.