© US Army via Wikimedia Commons

Getuige liquidatie steekt zichzelf uit wanhoop in brand bij gemeentehuis Oss

Een man die getuige was van een liquidatie in juni 2018 in Oss, heeft zichzelf in brand gestoken voor het gemeentehuis van Oss.

Het gaat om de 54-jarige dakloze Arie den Dekker. De man stak zichzelf vanochtend rond 7.30 uur voor de ingang van het gemeentehuis in brand. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Den Dekker ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Op 4 juni 2018 werd Peter Netten geliquideerd in Oss. Den Dekker zou getuige zijn geweest en belde de politie. In een uitgebreid interview aan het NRC gaf Den Dekker aan heel veel spijt te hebben dat hij de politie die dag heeft gebeld. ‘Dat was de enige keer in mijn leven dat ik een echte verklaring heb afgelegd bij de politie. Maar ik zal het nooit meer doen. Al schieten ze heel Oss dood, van mij horen ze niks meer. Het enige wat ik heb gedaan, is naar 112 bellen toen ik een auto hoorde wegscheuren. En nu is mijn leven kapot.’

Sindsdien werd Den Dekker zwaar bedreigd en zijn er aanslagen gepleegd op zijn leven. De politie liet hem enige tijd onderduiken nadat tot twee keer toe werd geprobeerd om hem te doden. Na een conflict met de gemeente kreeg Den Dekker een gebiedsverbod. Sindsdien zou hij naar eigen zeggen zijn laten vallen door politie, justitie en de gemeente. De man was zo wanhopig door de hele situatie dat hij zich vandaag in brand heeft gestoken. Er is een onderzoek gaande in deze zaak.