© Instagram

Gevangene ontsnapt uit rijdend arrestantenbusje en raakt zwaargewond

Een gevangene is dinsdagavond ontsnapt uit een rijdend arrestantenbusje van de marechaussee. De man raakte bij zijn sprong uit het busje zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

De man landde dinsdagavond op Rotterdam The Hague Airport. Hij werd daar aangehouden toen bij de paspoortcontrole bleek dat hij gezocht werd. Vervolgens werd hij overgebracht naar het cellencomplex van het hoofdbureau van de politie Rotterdam.

Tijdens de rit naar het hoofdbureau lukte het de man zich los te maken en uit het busje te springen. Hoe hem dat is gelukt, wordt nog onderzocht.

De man is zwaargewond geraakt bij zijn val. Hij heeft onder meer een ernstige hoofdwond. De man is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog steeds in behandeling is.

De marechaussee onderzoekt hoe de man kon ontsnappen. Ook wordt onderzocht waarvoor de man op de opsporingslijst stond.

Reacties

De ontsnapping van de gevangene heeft veel reacties opgeroepen. Sommige mensen vinden dat de marechaussee meer verantwoordelijkheid moet nemen voor de veiligheid van gevangenen. Anderen vinden dat het een teken is van de slechte omstandigheden in gevangenissen.

De marechaussee heeft laten weten dat het onderzoek naar de ontsnapping zorgvuldig wordt uitgevoerd.