Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Gevangenisstraf geëist voor 10 miljoen euro aan harddrugs in gehuurde busje op snelweg A2

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar gevangenisstraf geëist tegen een man die gepakt werd met 10 miljoen euro aan harddrugs op de A2.

De 40-jarige man uit China werd 10 december 2019 aangehouden in een gehuurde bus met daarin nagenoeg 442 kilo MDMA, met een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro. Bovendien had hij de beschikking over onverklaarbaar hoge geldbedragen (tienduizenden euro’s).

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van het vervoeren van MDMA-kristallen en witwassen. Het OM eiste hiervoor in de rechtbank Oost-Brabant een gevangenisstraf van 6 jaar en verbeurdverklaring van zijn Mercedes Benz.

Op 10 december 2019 heeft de politie op de snelweg A2 ter hoogte van Best een huurbusje aan de kant gezet voor een verkeerscontrole. De 40-jarige Rotterdammer was de bestuurder en enige inzittende. Tijdens de controle zag één van de agenten door de achterruit van de Toyota Pro-Ace een lichtblauwe tas met daarin een plastic zak met een lichtbruine substantie.

Bij het openen van de achterdeur rook de agent een geur die gelijk is aan anijs en zag hij in de plastic zak lichtbruine kristalvormige stukjes. De brokjes bleken na test MDMA te zijn. In totaal lag er 442 kilo MDMA in het busje. Hierna is de verdachte aangehouden en is beslag gelegd op de partij harddrugs.