Man die 8 miljoen kreeg voor 17 jaar onschuldig in cel riskeert nu levenslang

Een man die 8 miljoen kreeg omdat hij 17 jaar ten onrechte vastzat, riskeert nu een levenslange gevangenisstrag.

David Robinson, een man uit Missouri, die ten onrechte werd veroordeeld voor moord en vervolgens in mei 2018 werd vrijgelaten, nadat hij bijna twintig jaar in de gevangenis had gezeten, wordt nu geconfronteerd met nieuwe beschuldigingen. Als de 52-jarige Robinson schuldig wordt bevonden inzake zware mishandeling en het beïnvloeden van een getuige, kan hij worden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Het gat om een incident dat naar verluidt plaatsvond in een slijterij in de plaats Sikeston op 23 augustus. Volgens Amerikaanse media wikkelde Robinson ‘een handdoek om de keel van een vrouw waardoor ze het bewustzijn verloor en met haar hoofd op de toonbank terechtkwam’. Robinson had naar verluidt ruzie gehad met de vrouw. Verder wordt beweerd dat de verdachte de vrouw een sms heeft gestuurd in een poging haar te overtuigen om te liegen over de oorzaak van haar opgelopen verwondingen.

Robinson heeft de beschuldigingen ontkend en zegt onschuldig te zijn. De rechtbank zal later na behandeling van de zaak uitspraak doen.