© US Army via Wikimedia Commons

Gevangenisstraf opgelegd aan schutter liquidatie man in auto Eindhoven

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor een liquidatie in Eindhoven. Het slachtoffer werd met vijf kogels om het leven gebracht.

Op zaterdagavond 8 september 2018 werd de 34-jarige Fouad Rashidi in de Sionstraat doodgeschoten. Hij zat achter het stuur van zijn auto toen hij vijf keer in zijn hoofd werd geschoten. De officier van justitie omschrijft het als een ‘koelbloedige daad’.

De politie stelde een uitgebreide onderzoek in en heeft na enige tijd een 57-jarige Eindhovenaar aangehouden als verdachte. Het OM denkt dat de Eindhovenaar de schutter is geweest op die bewuste dag in september en baseert dat op meerdere bewijsmiddelen. ‘Er zijn verschillende getuigenverklaringen in combinatie met camerabeelden die wijzen in de richting van de verdachte. Ook hebben wij telefoongegevens die te linken zijn aan de Eindhovenaar. Een ander belangrijk bewijsmiddel in de zaak is bloed van Fouad dat op de schoenen van de verdachte werd gevonden.’ Aldus de officier van justitie.

De aanleiding van de schietpartij is tot op de dag van vandaag onduidelijk gebleven. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar. Fouad had namelijk een kantoor in het bedrijfspand van de verdachte, die auto’s verkoopt. Rashidi zat in de autolakbranche. Mogelijk hebben ze een conflict gehad dat de dood van Fouad kan verklaren, maar helemaal duidelijk is dat niet geworden, meldt justitie.

De verdachte ontkent dat hij de schutter is geweest, maar het OM gelooft zijn verhaal niet. Tegen de man is een gevangenisstraf van 13 jaar geëist door de officier van justitie. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte de dodelijke schoten heeft gelost en heeft 15 jaar opgelegd, de maximale straf voor doodslag.