© crime-nieuws.nl

Gevangenisstraf voor witwassen 19,5 miljoen euro gestolen van Belastingdienst

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het witwassen van 19,5 miljoen euro gestolen van de Belastingdienst.

Op 17 juni 2014 werd het bedrag verduisterd van de Belastingdienst door een belastinginspecteur. De 52-jarige verdachte was betrokken bij het plan van de belastinginspecteur om het geld te verduisteren. Het was volgens de rechtbank zijn taak om het geld te laten verdwijnen naar Turkije. Het geld werd vanaf de rekening van de Belastingdienst naar de rekening van een Nederlands bedrijf van de zwager van de man gestort. Daarna maakte hij binnen enkele uren na ontvangst, 110.000 euro over naar een ander bedrijf van zijn zwager en de rest naar Turkse rekeningen op zijn eigen naam. Vervolgens nam de man ruim 1,3 miljoen euro contant op. Het is niet duidelijk waar al het geld op dit moment is.

Het geld en het goud staan nog steeds op de Turkse rekeningen van de man. De Turkse autoriteiten hebben daar beslag op gelegd en zijn een strafrechtelijke procedure gestart tegen de man. De man wil geen afstand doen van het geld. De rechtbank heeft hem nu schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 54 maanden. Daarnaast moet hij ruim 23,1 miljoen euro terugbetalen aan de Nederlandse Staat.