© OM

Gevangenisstraffen geëist voor smokkel grote partij cocaïne in bevroren vis via Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist voor de smokkel van een grote partij cocaïne. De 1100 kilo drugs werd aangetroffen in een container met bevroren vis in Rotterdam.

De partij cocaïne werd in juli 2018 onderschept en was afkomstig uit Ecuador. De container bleek als eindbestemming Zaandam te hebben. De vrachtwagen met de 1100 kilo in een deklading van bevroren vis werd onder observatie van de politie afgeleverd bij een loods in Zaandam.

De politie viel op 20 juli 2018 de opslagloods in Zaandam binnen. De politie hield binnen zeven personen aan. Het gaat om mannen tussen de 28 en 48 jaar. Zes verdachten uit Gorinchem, Tiel, Utrecht, Albanië en de VS werden aangehouden in de loods in Zaandam wegens betrokkenheid bij het ophalen en het uithalen van de drugs. Een 48-jarige Hagenaar werd in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt verdacht van het organiseren van de drugssmokkel.

Het OM verdenkt alle zeven verdachten ervan dat zij zich tussen 5 juli 2018 en 20 juli 2018, samen met in ieder geval elkaar, schuldig hebben gemaakt aan het medeplegen van de invoer van 1125 kilo cocaïne. Tegen de verdachten zijn gevangenisstraffen van tussen de 6,5 en 10 jaar geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.