© YouTube (foto ter illustratie)

Gevangenisstraffen Mexicaanse ‘koks’ voor productie crystal meth in dorp op de Veluwe

De rechtbank heeft twee Mexicaanse ‘koks’ veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het produceren van crystal meth in een voormalig restaurant in Emst.

Naast de twee Mexicanen is ook een man uit Oekraïne veroordeeld. De koks moeten drie jaar de gevangenis in en de Oekraïner is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf. Het drietal is schuldig bevonden aan de productie van crystal meth (methamfetamine). Volgens de rechtbank is afgaande op de gepleegde strafbare feiten een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend.

De rechtbank vindt dat de man uit Oekraïne medeplichtig is geweest aan het produceren van crystal meth. Hij huurde het pand en stelde deze ter beschikking aan de Mexicanen. Volgens de rechtbank kan het niet anders dan dat de Mexicanen wisten van de aanwezige methamfetamine in het pand en ook daarover konden beschikken, zodat zij aangemerkt kunnen worden als medeplegers, aldus een woordvoerder. Naast de productie zijn ze ook schuldig aan voorbereidingen voor een drugslab en het bezit van een partij crystal meth.