© crime-nieuws.nl

Gevangenisstraffen voor aanslagen Alblasserdam gelinkt aan vergisontvoering en 1899 kilo cocaïne

De rechtbank heeft gevangenisstraffen opgelegd voor aanslagen in Alblasserdam gelinkt aan een vergisontvoering en 1899 kilo cocaïne.

Een 25-jarige Amsterdammer stond vandaag voor de rechtbank in Rotterdam omdat hij volgens justitie een explosief liet ontploffen bij een woning in Alblasserdam. Ook liet hij een explosief achter bij een ander huis. De rechtbank heeft de man hiervoor veroordeeld tot 40 maanden cel.

Volgens de verdachte heeft hij dit alles in opdracht uitgevoerd om een financiële schuld in te lossen. Het is niet duidelijk geworden of de verdachte wist dat beide feiten een link hadden met een onderschepping van een drugstransport en een eerdere vergisontvoering en dat zij bedoeld waren om iemand onder druk te zetten of te bedreigen via zijn familie.

Naast de 25-jarige man is ook een 28-jarige man veroordeeld. Hij heeft een gevangenisstraf van 30 maanden opgelegd gekregen vanwege het brandstichten in een pand in Alblasserdam. Ook in deze zaak is niet duidelijk geworden of de verdachte wist dat zijn opdracht verband hield met de drugs en vergisontvoering.