© Crime-Nieuws.nl

Gevangenisstraffen voor op grote schaal kweken wiet op meerdere verdiepingen in nachtclub

Drie mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het op grote schaal kweken van wiet op meerdere verdiepingen in een nachtclub.

De ontdekking werd midden oktober gedaan tijdens een inval in een voormalige nachtclub in Coventry. Een arrestatieteam viel het pand binnen voor een doorzoeking. Eenmaal binnen was al snel duidelijk dat er op grote schaal wiet gekweekt werd.

Op alle verdiepingen, drie in totaal, werden wietplanten aangetroffen. Het ging in totaal om meer dan 1500 wietplanten. Volgens de National Crime Agency zou er voor zeker een miljoen pond aan wiet worden geoogst. Drie mannen zijn bij de actie aangehouden. Het drietal probeerde nog tevergeefs te vluchten toen de politie binnenviel. Volgens een woordvoerder van de NCA gaat het om één van de grootste wietkwekerijen ooit door hen opgerold.

De twee Albanezen Andi C. (24) en Adrian L. (29) en de Vietnamese Cao Van V. (31) hebben toegegeven betrokken te zijn geweest bij de grootschalige hennepteelt. Het drietal is schuldig bevonden en heeft van de rechtbank gevangenisstraffen opgelegd gekregen. V. moet 40 maanden de cel in en C. en L. moeten 28 en 35 maanden de cel in.