Tweetal rooft luxe jacht in Marokkaanse haven Marina Smir en vlucht naar Spanje

In Marokko hebben twee personen een luxe jacht gestolen in de haven van Marina Smir en zijn hiermee richting Spanje gevlucht.

Volgens Marokkaanse media deden twee jonge mannen uit Al Hoceima zich voor als kopers van een luxe jacht in de bekende haven van Marina Smir in Tetouan. De twee kwamen overtuigend over en na een gesprek vroegen ze of ze een testrit mochten maken. De verkoper ging akkoord en samen met de twee potentiële kopers is hij even gaan varen.

Toen de luxe jacht net de haven uit was werd de verkoper bedreigd met een mes en gedwongen om in het water te springen. De ‘kopers’ zijn vervolgens richting Spanje gevlucht. De politie werd kort daarna ingeschakeld en ook de Spaanse Guardia Civil werd op de hoogte gesteld. De migranten haalden de Spaanse kust maar werden daar gesommeerd om terug te keren naar Marokko.

Na hun mislukte poging tot migratie zijn de mannen aangehouden bij terugkomst in Marokkaanse wateren. Beiden worden verdacht van ontvoering en diefstal met geweld. De verdachten riskeren langdurige gevangenisstraffen en zitten vast.