© crime-nieuws.nl

Gevangenisstraffen voor opzetten drugslab in bed & breakfast Baak vanwege financiële problemen

De rechtbank heeft gevangenisstraffen opgelegd voor een drugslab in een bed & breakfast in Baak.

De 50-jarige verdachte stelde volgens de rechtbank zijn schuur en bed & breakfast ter beschikking aan criminelen die er drugs wilden produceren. Dit deed de man, omdat hij financiële problemen had.

Een tweede verdachte, een 39-jarige man, verbleef in de bed & breakfast om te helpen bij het maken van de drugs. De productie is overigens nooit op gang gekomen. De strafbare feiten speelden zich af tussen 3 december 2020 en 6 december 2020.

Hoewel de 50-jarige man niet zelf synthetische drugs zou maken, is zijn gedrag volgens de rechtbank laakbaar. Door zijn schuur beschikbaar te stellen om drugs te maken faciliteerde hij drugsproducenten. De 39-jarige man verbleef in de bed & breakfast. Volgens de rechtbank maakte hij zich schuldig aan het treffen van voorbereidingshandelingen. De man had voorwerpen en grote hoeveelheden chemicaliën voorhanden waarvan hij wist dat deze bestemd waren om synthetische drugs te maken. Volgens de rechtbank was hierbij sprake van een professionele werkwijze.

De 50-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 358 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk. Daarnaast heeft hij een werkstraf van 200 uur opgelegd gekregen. De andere man kreeg 12 maanden cel opgelegd. Beide verdachten en justitie kunnen nog in hoger beroep.