Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tien jaar cel plus tbs geëist tegen man (70) uit Nijmegen voor misbruiken dertien minderjarige jongens

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tien jaar plus tbs geëist tegen een man uit Nijmegen voor het misbruiken van dertien minderjarige jongens.

Het OM verdenkt de man, deel uitmakend van een internationaal netwerk van pedo’s, van het plegen van ontucht met dertien verschillende minderjarige jongens in verschillende landen. In diverse gevallen ging dat gepaard met binnendringen van het lichaam en vervaardiging en uitwisseling van afbeeldingen.

Het misbruik vond plaats in de periode 2004 tot en met 2010 in vijf verschillende landen: Vietnam, Sri Lanka, Crimea/Oekraïne, Moldavië en India. Niet zelden zorgde de verdachte ervoor dat de familie van zo’n jongetje financieel afhankelijk van hem werd. Hij leende hen geld en logeerde in ruil daarvoor bij hen. Ook bood verdachte cadeaus aan, zoals T-shirts of digitale gadgets, mochten de jongetjes games spelen op meegebrachte devices of maakte hij uitstapjes met hen naar bijvoorbeeld het strand een pretpark of zwembad. Zo zette hij, in de visie van het OM, de minderjarige volledig klem. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.