© Pixabay on Pexels.com

Gevangenisstraffen voor wildwest schietpartij in Veldhoven bij conflict groep kampers

De politie heeft gevangenisstraffen opgelegd voor een wildwest schietpartij in Veldhoven tussen een groep kampers.

In oktober 2019 kwamen drie mannen (24, 48 en 58 jaar oud) uit Veldhoven en een 23-jarige man uit Helmond in de omgeving van de Traverse in Veldhoven een auto tegen met daarin vier familieleden van een woonwagenkamp met wie zij een langlopend conflict hebben. Op enig moment kwamen de auto’s in botsing en schoten de verdachten op de inzittenden van de andere auto bij de wilde schietpartij.

Eén van de inzittenden werd door een kogel in zijn been geraakt. Hij sprong samen met de andere slachtoffers uit de auto en zette het op een rennen. Drie mannen klommen uiteindelijk bij het politiebureau in Veldhoven over het hek de binnenplaats op en de vierde man werd in een tuin in de omgeving aangetroffen.

De politie stelde een onderzoek in en de slachtoffers wezen de verdachten aan als hun belagers. Die verklaringen werden volgens de rechtbank ondersteund door onder meer dna materiaal, een geluidsopname van een beveiligingscamera, hulzen en de aangetroffen vuurwapens en munitie op de plaats delict.

Volgens de rechtbank was er sprake van een nauwe en bewuste samenwerking tussen de verdachten. Zodoende is het niet van belang wie precies wat heeft gedaan en krijgen de mannen alleen een straf van 3 jaar opgelegd voor betrokkenheid bij de wilde schietpartij.