Voetballer Greenwood Manchester United blijft vastzitten voor poging verkrachting

Voetballer Mason Greenwood van Manchester United blijft vastzitten in verband met verkrachting en mishandeling.

De 21-jarige Greenwoond is aangeklaagd voor een poging tot verkrachting en mishandeling van zijn vriendin. De voetballer verscheen maandag voor de rechter in Manchester en zijn advocaat vroeg om vervroegde vrijlating. Dat verzoek is afgewezen door de rechtbank en Greenwood blijft zeker een maand vastzitten. Op 21 november moet hij weer voor de rechter verschijnen.

De profvoetballer werd begin dit jaar aangehouden op verdenking van verkrachting in oktober 2021. Zijn toenmalige vriendin had op Instagram foto’s gedeeld van blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam die de voetballer zou hebben toegebracht. Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar min of meer dwingt om naar bed te gaan. Verder zou er sprake zijn geweest van een doodsbedreiging.

Nadat het nieuws destijds bekend werd heeft Manchester United de voetballer direct geschorst. Ook raakte hij zijn sponsorcontract met Nike kwijt. De aanvaller werd in februari na enkele dagen in hechtenis op borgtocht vrijgelaten, maar afgelopen zaterdag werd hij opnieuw gearresteerd en blijft dus voorlopig achter slot en grendel.

Greenwood staat bekend als een van de meest talentvolle voetballers van Engeland van de laatste jaren. De rechtsbuiten speelde al 129 officiële wedstrijden bij zijn club Manchester United en maakte in september 2020 zijn debuut in het Engelse elftal.