Gevluchte Nederlandse pedoactivist Nelson M. ‘wilde mogelijk kind kopen’

De gevluchte pedofiel Nelson M. blijkt in Mexico mogelijk een kind te hebben willen kopen.

Dat meldde openbaar aanklager Laura Moreno tijdens een persconferentie. De Nederlandse pedoactivist werd zondag in Mexico-Stad aangehouden nadat de politie een anonieme tip kreeg dat hij op weg was om expliciete beelden van kinderen te verkopen. ‘Ook zou hij, volgens die melding, mogelijk van plan zijn een adolescent te kopen’, aldus de Mexicaanse openbaar aanklager. Ze noemt de verdenkingen tegen M. woensdag ‘zeer ernstig’.

M. is opgepakt op verdenking van het bezit van expliciete beelden van kinderen en mensenhandel. Hij zou ook in het bezit zijn geweest van onder meer drugs en een wapen. Verder nam de politie gegevensdragers in beslag met in totaal 4 terabyte aan materiaal. De Nederlandse pedo riskeert een zeer langdurige gevangenisstraf in Mexico.

In Nederland wordt M. verdacht van het voorzetten van de verboden pedofielenvereniging Martijn en van het bezit van 10.000 expliciete afbeeldingen van kinderen. Hij mocht zijn proces in vrijheid afwachten en vluchtte naar Mexico. M. wilde daar naar eigen zeggen politiek asiel aanvragen.