ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Ridouan Taghi tegen de rechter: ‘Vonnis staat al vast en zit in uw binnenzak’

Ridouan Taghi heeft de rechter laten weten dat hij denkt dat zijn vonnis al vaststaat.

Dat maakte Taghi vandaag bekend. Volgens de hoofdverdachte in het Marengo-proces staat zijn straf al vast. Een soortgelijke uitspraak deed hij eerder al. Toen de rechter de dag afsloot, zei Taghi: ’Het vonnis heeft u al in uw binnenzak. Dat kunt u ook hier naar voren trekken.’ De rechter was het hier duidelijk niet mee eens en zei dat er nog niks vaststaat. ‘U kunt mijn vonnis naar de gevangenis sturen, kan ik lekker in mijn cel blijven.’

Taghi is de hoofdverdachte in het Marengo-proces en wordt verdacht van het opdracht geven tot een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Geruime tijd was hij de meest gezochte man van Nederland tot hij getraceerd werd en aangehouden. Het onderzoek rond Taghi kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om Taghi die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai.

De vermeende rechterhand van Taghi, Saïd R., werd later getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin. Taghi en Saïd R. worden naast het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe ook verdacht van het leiden van een criminele organisatie die zich richt op grootschalige drugshandel.