Gewapende berovingen in regio Rotterdam na afspraken via Markplaats

De Rotterdamse recherche heeft een onderzoek ingesteld naar gewapende berovingen in de regio die plaatsvonden na afspraken via Marktplaats. Het gaat vermoedelijk om dezelfde dader(s) en de politie is op zoek naar getuigen.

In Rotterdam werden dinsdagavond twee mannen uit Utrecht beroofd van enkele duizenden euro’s. Via Marktplaats hadden zij een afspraak gemaakt op de Slingen om een aantal mobiele telefoons te kopen. Toen zij met de verkopers in hun auto zaten, kregen zij een vuurwapen op zich gericht. De zogenaamde verkopers gingen er vandoor met het geld van de kopers.

Een dag later was het opnieuw raak en vonden twee berovingen plaats naar aanleiding van Marktplaats afspraken. In Vlaardingen had een bewoner van de Aalscholverlaan een afspraak met een man voor de ruil van een mobiele telefoon. De man kwam naar de woning en trok een vuurwapen en eiste de telefoon. De bewoner was niet onder de indruk en weigerde zijn toestel af te geven. De overvaller is vertrokken zonder buit.

Kort daarna, ongeveer een uur later rond 21.30 uur, vond een soortgelijke poging tot beroving plaats in Hendrik Ido Ambacht. Een bewoner van de Panneboeter had een afspraak voor de verkoop van een mobiele telefoon. De zogenaamde koper kwam aan de deur en trok een vuurwapen. Hij wilde de telefoon afpakken maar dat lukte niet en sloeg op de vlucht. De recherche in Rotterdam is op zoek naar de Marktplaats rover.