Gewapende criminelen komen met bruut geweld binnen bij overval Amsterdam

De Amsterdamse politie onderzoekt een overval door gewapende criminelen met bruut geweld.

Op donderdagochtend 27 juli hebben twee mannen een winkel aan het Bezaanjachtplein in Noord overvallen. De overval vond plaats rond 07.30 uur, nog voordat de winkel officieel geopend was. De daders forceerden de voordeur met veel geweld en zodra ze binnen waren, bedreigden ze het aanwezige winkelpersoneel met een slag- en vuurwapen.

Tijdens de overval namen de daders verschillende goederen en geld mee uit de winkel. Na de overval zijn ze op een donkere en gele fiets gevlucht in de richting van Westerlengte. De politie is op zoek naar getuigen om meer informatie te verzamelen over de daders en het incident.

Beide daders worden omschreven als mannen met een licht getinte huidskleur, gekleed in het zwart en ongeveer 180 à 185 centimeter lang. De ene dader had een slank postuur en de andere had een fors postuur. Beide mannen droegen een bivakmuts om hun gezichten te bedekken.

Na de overval heeft de politie sporen onderzocht in en rond de winkel en getuigen geïnterviewd. Een speciaal onderzoeksteam zal verder onderzoek doen naar deze overval en de verdachten om ze op te sporen en te arresteren.