Tip via Meld Misdaad Anoniem over aanwezigheid wiet leidt tot oprollen ondergrondse wietkwekerij

Een wietkwekerij is opgerold door de politie na een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Op 26 juli hebben politieagenten een wietplantage ontdekt en opgerold in een woning aan de Driekuilenstraat in Elsloo. De politie kreeg informatie via Meld Misdaad Anoniem over de mogelijke aanwezigheid van een wietplantage in deze woning, wat leidde tot een onderzoek.

In de kelder van de woning troffen de agenten een in opbouw zijnde wietplantage aan, samen met potgrond, twee koolstoffilters en tientallen droogrekjes. Na het verder doorzoeken van twee andere ruimtes in de kelder, werd nog een wietplantage aangetroffen die op dat moment in werking was. Bij de ontdekking van de wietplantages bleek dat er sprake was van diefstal van stroom en water om de planten te laten groeien.

Als gevolg van de vondst en het bewijsmateriaal werd een 36-jarige man uit Venlo gearresteerd in de woning. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de illegale wietplantages. Het onderzoek naar de zaak zal verdergaan, en de man zal verantwoordelijk worden gehouden voor de illegale teelt van wiet, diefstal van stroom en water en andere mogelijke overtredingen van de wetgeving met betrekking tot drugs.