De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een diamantair in Amstelveen. De overvallers maakten een aanzienlijke hoeveelheid juwelen buit.

Het slachtoffer sloot iets voor 22.00 uur zijn zaak aan In de Wolken en reed naar huis, elders in Amstelveen. Eenmaal aangekomen in zijn straat zag hij een man die naar hem zwaaide. Het slachtoffer stopte waarna hij direct met een vuurwapen werd bedreigd door de zwaaiende man. Hij sommeerde de diamantair om terug te rijden naar zijn zaak. Daar waren twee handlangers, waaronder mogelijk een vrouw, aan het wachten op de eerste man. Het drietal ging samen met het slachtoffer naar binnen en maakte een aanzienlijke hoeveelheid juwelen buit en ging er vandoor.

De gewapende overvallers droegen bivakmutsen en waren geheel in het donker/zwart gekleed. Naast de grote hoeveelheid juwelen namen ze ook de auto van het slachtoffer mee. Het voertuig werd later leeg teruggevonden nabij de afrit Abcoude, langs de A2. De politie heeft nog tevergeefs gezocht naar verdachten. Van de daders en juwelen ontbreekt op dit moment ieder spoor.