Gewapende overvaller eist onder dreiging vuurwapen geld en vlucht met buit in Amsterdam

De Amsterdamse politie onderzoekt een gewapende overval op een hotel en zoekt de gevluchte gewapende dader.

Op woensdag vond er een gewapende overval plaats in een hotel aan het Surinameplein. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident.

Rond 14.00 uur betrad een gewapende man de lobby van het hotel en richtte direct een vuurwapen op de medewerkers. Met luide stem eiste de overvaller geld en begaf zich vervolgens achter de balie. Hij griste het geld uit de handen van een personeelslid, maar sloeg snel op de vlucht toen een gast de lobby binnenkwam. De overvaller sprong op een scooter en vluchtte weg in de richting van de Westlandgracht. Ondanks de snelle alarmering van de geschrokken medewerkers werd de dader niet meer aangetroffen door de politie.

De slachtoffers hebben een signalement kunnen geven van de overvaller. Het gaat om een man van ongeveer 30 jaar oud, met een licht getinte huidskleur en gezichtsbeharing. Hij was volledig in het zwart gekleed en droeg een zonnebril en pet.

De politie neemt deze zaak zeer serieus en is dringend op zoek naar informatie en getuigen die kunnen helpen bij het identificeren en opsporen van de overvaller. Als u rond het tijdstip van de overval iets verdachts hebt gezien in de omgeving van het Surinameplein of als u meer informatie heeft over de dader, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.

De medewerkers van het hotel zijn uiteraard flink geschrokken door dit angstaanjagende incident. De politie zal er alles aan doen om de dader op te sporen en voor het gerecht te brengen. Overvallen zoals deze vormen een ernstige bedreiging voor de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap, en daarom is het van groot belang dat de dader verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn daden.