Explosie bij pand Hoorn, politie zoekt getuigen

De politie onderzoekt een explosie bij een pand in Hoorn en zoekt mogelijke getuigen.

In de vroege ochtend van donderdag 11 mei heeft een explosie de voordeur van een woning aan de Boogschutter beschadigd. De politie vermoedt dat zwaar vuurwerk de oorzaak is en is op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen verschaffen.

De rustige ochtend in de buurt werd abrupt verstoord toen omstreeks 04.40 uur een harde knal weerklonk. Geschrokken buurtbewoners belden direct de politie, die onmiddellijk ter plaatse kwam. Het was duidelijk dat de voordeur en de brievenbus van de woning ernstig beschadigd waren. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident. Uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat de vernieling hoogstwaarschijnlijk is veroorzaakt door zwaar vuurwerk.

De politie neemt deze zaak zeer serieus en is dringend op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben dat kan bijdragen aan het onderzoek. Als u zich rond het tijdstip van de explosie in de omgeving van de Boogschutter bevond en verdachte activiteiten of personen hebt opgemerkt, wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie.

De bewoners van het getroffen huis zijn uiteraard flink geschrokken door het incident, maar gelukkig bleven ze ongedeerd. De politie zal er alles aan doen om de verantwoordelijken voor deze daad van vernieling op te sporen en voor het gerecht te brengen. Dergelijke incidenten zijn onacceptabel en kunnen grote angst en schade veroorzaken in de gemeenschap.