© crime-nieuws.nl

Gewapende overvallers roven voor ruim 200.000 euro in 5 minuten uit woning Justin Kluivert


In Spanje hebben gewapende overvallers voor ruim 200.000 euro buitgemaakt uit de woning van Justin Kluivert.

Volgens het rapport van de website Plaza Deportiva stonden de drie daders, allen met capuchons op, te wachten op de vriendin van Justin Kluivert. Ze werd overvallen nadat ze laat op de avond de hond had uitgelaten. Bij haar terugkeer naar huis werd ze bedreigd en onder dwang gezet om de deur te openen. Om haar te dwingen de verblijfplaats van geld en juwelen te onthullen, kreeg ze een klap van een van de overvallers. Binnen 5 minuten wisten de daders ruim 200.000 euro aan buit te roven.

In de late uren van woensdagavond hebben drie gewapende mannen het huis van de bekende voetballer Justin Kluivert, gelegen in de rustige villawijk van Bétera, ten noorden van Valencia, overvallen. De vriendin van de speler was op dat moment alleen thuis en liep lichte verwondingen op tijdens het angstaanjagende incident. Volgens Spaanse media slaagden de indringers erin om ongeveer 150.000 euro aan geld, juwelen en andere waardevolle bezittingen, met een totale waarde van bijna 200.000 euro, buit te maken. Dit is de derde overval in dezelfde wijk, waarbij voetballers het doelwit zijn.

Het is verontrustend om op te merken dat dit niet de eerste keer is dat voetballers in deze wijk het slachtoffer zijn geworden van dergelijke criminele activiteiten. Vorig jaar was Samu Castillejo, een andere voetballer, het doelwit van een overval terwijl hij een wedstrijd speelde. Enkele maanden later werd de woning van Skhodran Mustafi, een verdediger van Levante, overvallen terwijl hij nietsvermoedend lag te slapen. De politie vermoedt dat dezelfde bende verantwoordelijk is voor deze reeks diefstallen, aangezien ze gespecialiseerd lijken te zijn in het targeten van voetballers.

Deze reeks overvallen heeft ongetwijfeld een sfeer van angst en onveiligheid gecreëerd in de woonwijk, waar veel bekende sportpersoonlijkheden hun toevlucht zoeken. De autoriteiten zullen nu extra maatregelen moeten nemen om de veiligheid in het gebied te waarborgen en deze verontrustende trend een halt toe te roepen. Het is van cruciaal belang dat de politie grondig onderzoek doet naar deze overvallen en alle mogelijke middelen aanwendt om de daders op te sporen en voor het gerecht te brengen.