© Crime-Nieuws.nl

Anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem leidt naar pand met wiet en vluchtende verdachten

Een anonieme tip heeft geleid naar een pand met wiet en vluchtende verdachten.

In een woning aan het Van Polanenpark is op dinsdagavond 23 mei een wietkwekerij aangetroffen. Een persoon is aangehouden.

De woning kwam in het vizier van de autoriteiten na meldingen via Meld Misdaad Anoniem. Toen de politie rond 21.25 uur bij de woning arriveerde, sloegen vier mannen onmiddellijk op de vlucht. Eén van hen kon echter direct aan de achterzijde van de woning worden gearresteerd. Het betreft een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Bij doorzoeking van de woning werd een wietkwekerij aangetroffen met meer dan zeshonderd wietplanten. Daarnaast zijn een mobiele telefoon, contant geld en een voertuig in beslag genomen voor verder onderzoek.

De politie zal het onderzoek voortzetten om de betrokkenheid van de verdachten bij de wietkwekerij vast te stellen en eventuele andere betrokkenen op te sporen. Het illegaal telen van wiet is strafbaar in Nederland, en de politie zet zich in om deze vorm van criminaliteit te bestrijden.

Het aanhouden van verdachten en de ontdekking van de wietkwekerij zijn het resultaat van de samenwerking tussen de politie en de meldingen van bezorgde burgers. Meld Misdaad Anoniem biedt mensen de mogelijkheid om informatie te delen zonder hun identiteit bekend te maken, waardoor zij een belangrijke rol spelen bij het bestrijden van criminaliteit.

De politie benadrukt het belang van het melden van verdachte situaties en mogelijke strafbare feiten. Meld Misdaad Anoniem blijft een waardevol instrument in het vergaren van informatie en het aanpakken van criminele activiteiten.