Gewonde slachtoffer liquidatie buurtcentrum Amsterdam ‘kreeg drie kogels in borst’

De recherche en buurtbewoners hebben nog veel vragen omtrent de koelbloedige liquidatie in een buurtcentrum in Amsterdam. De 17-jarige stagiair Mohammed kwam om het leven maar of hij ook het doelwit was is maar zeer de vraag.

Het slachtoffer is volgens bekenden, die De Telegraaf heeft gesproken, een ‘voorbeeldjongen’. Zo zou de destijds 15-jarige Mohammed Bouchikhi twee jaar geleden samen met zijn familie naar Griekenland zijn gegaan om vluchtelingen te helpen. Mogelijk is hij geraakt door een verdwaalde of afgeketste kogel en zo om het leven gekomen.

Naar verluidt zouden de daders bij binnenkomst specifiek een naam hebben genoemd. Welke naam dat is, is niet bekend. Eén van de twee gewonden blijkt eerder betrokken te zijn geweest bij een schietpartij. Het gaat om de 19-jarige Gianni L. die twee maanden geleden gewond raakte bij een andere schietpartij. Volgens AT5 zou hij drie keer in zijn borst zijn geschoten. Dat zou erop kunnen wijzen dat de daders het gemunt hadden op de 19-jarige Amsterdammer.

L. werd in november 2017 onder vuur genomen na een woordenwisseling op straat. Een vriend van hem, de 19-jarige Ayman Mouyah, werd geraakt en kwam om het leven. Gianni L. werd ook geraakt maar overleefde de schietpartij. De politie kon al vrij snel een verdachte, Tim S., aanhouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid.

Of Gianni L. nu het doelwit was, of iemand anders is vooralsnog niet te zeggen. De recherche neemt de zaak hoog op en is bezig met een groot onderzoek.