Gezochte crimineel met openstaande celstraf vlucht terwijl agent half in auto hangt

In Amsterdam heeft de politie een gezochte crimineel aangehouden die nog een openstaande gevangenisstraf uit moet zitten.

Agenten zagen dinsdagmiddag rond 14.00 uur een zwarte bestelbusje rijden waarvan bekend was dat de eigenaar nog een gevangenisstraf moest uitzitten. De agenten gaven de bestuurder bij de IJdoornlaan een stopteken. De automobilist werd vanaf de bijrijderszijde aangesproken door de politie. De man besloot opeens weg te rijden terwijl de agent nog half in de auto hing.

De verdachte reed vervolgens vol gas verder. Tijdens zijn vluchtpoging maakte de man meerdere verkeersovertredingen en botste hij tegen een GVB-bus. Niet lang daarna werd de vluchtauto door een politiewagen aangetikt en klemgereden. Hierop reed de man hard achteruit en duwde de politieauto opzij.

Opnieuw ging de verdachte er met zijn bestelbus vandoor, maar al snel werd zijn busje voor de tweede keer klemgereden door de politie. Toch gaf de voortvluchtige niet op, want hij ging er te voet vandoor. Uiteindelijk is de 27-jarige man op het Aakpad in een tuinhuisje aangehouden. De man is zijn rijbewijs kwijt en zal op een later moment worden gehoord over alle overtredingen. Ook moet hij alsnog zijn gevangenisstraf van 279 dagen uitzitten.