Gezochte Franse drugsbaas ‘Poto’ getraceerd en aangehouden in Dubai

Een gezochte Franse drugsbaas alias ‘Poto’ is in Dubai getraceerd en aangehouden.

Het gaat om de 40-jarige Moufide Bouchibi alias ‘Poto’ of ‘Mouf’ uit Parijs. De Frans-Algerijnse crimineel groeide op in de buitenwijken van de hoofdstad en is uitgegroeid tot een beruchte crimineel met een groot netwerk. Hij werd eerder veroordeeld door de rechtbank voor grootschalige handel in hasj in de regio’s Parijs en Straatsburg. Na het uitzitten van zijn straf is ‘Poto’ vertrokken naar Spanje en later pendelde hij tussen Marokko en Algerije.

Volgens de Franse recherche smokkelde de drugsbaas in al die jaren enorme hoeveelheden hasj vanuit Marokko en via Spanje naar Frankrijk. Het zou gaan om tonnen die door zijn organisatie op de Franse markt is gebracht. In 2015 heeft een rechtbank ‘Poto’ bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. Sindsdien is de drugsbaas voortvluchtig en staat internationaal gesignaleerd.

De voortvluchtige crimineel bleek na onderzoek in Dubai te verblijven en is daar aangehouden. Het is niet de enige gezochte Franse crimineel die afgelopen tijd in het land werd gepakt. Op 18 februari hielden agenten Hakim Berrebouh alias ‘Marcassin’ aan. Hij wordt door justitie gezien als een van de grootste drugsdealers van Zuid-Frankrijk.