Vrijdag 20 september is op verzoek van de Italiaanse justitie in Nieuwegein een voortvluchtige maffioso opgepakt. De voortvluchtige man is in Italië door een rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor moord.

De Italiaanse justitie had sterke aanwijzingen dat de sinds 2007 gezochte, 39-jarige Francesco N., in ons land zou verblijven. Vorige week werd de Nederlandse politie ingeschakeld na een rechtshulpverzoek aan het Landelijk Parket.

De internationaal gezochte Francesco behoort tot de beruchte maffiaorganisatie die luistert naar de naam ‘Ndrangheta. Deze organisatie vind zijn oorsprong in de Zuid-Italiaanse provincie Calabria.

Vermoedt wordt dat hij zich al geruime tijd in Nederland zou bevinden. Op het moment van aanhouding verblijf hij in een normaal galerijflat in Nieuwegein. Bij de aanhouding van Francesco zijn nog vier andere verdachten opgepakt.

Bij de aanhoudingen is tevens een substantiële hoeveelheid cocaïne gevonden en in beslag genomen. Ook in de flat in Nieuwegein is coke aangetroffen. In totaal gaat het om een partij van 40 kilogram.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl