ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Gezochte Ridouan T. gaf volgens justitie opdracht tot aanslag met raketwerper op spyshop

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekendgemaakt de aanklachten tegen de voortvluchtige Ridouan T. en Saïd R. te hebben uitgebreid. Het gaat onder meer om aanslag met granaten en een raketwerper op een spyshop.

De twee gezochte mannen werden al verdacht van betrokkenheid bij andere liquidaties en pogingen daartoe. Naar aanleiding van onderschepte PGP-berichten komen daar nu nog meer zaken bij.

Het gaat om de moord op Spyhop-medewerker Ronald Bakker op 9 september 2015 in Huizen een poging moord met een explosief onder de auto van Martin Kok op 2 juli 2016, de poging moord op Kok op 8 december 2016 en de uiteindelijke liquidatie van Martin Kok dezelfde dag nog.

Verder gaat het om een poging moord op Khalid B. op 5 december 2016 in Rotterdam. De aanklacht tegen hoofdverdachte Said R. is, volgens justitie, uitgebreid met poging moord en de uiteindelijke liquidatie van Martin Kok bij Bocaccio op 8 december 2016.

Het Marengo-proces wordt 12 en 13 december voortgezet met een volgende proforma zitting. De zitting van vandaag werd onder zware beveiliging gehouden en pers en publiek waren niet welkom. Het advocatenkantoor Ficq & Partners heeft een verzoek gedaan die door de rechtbank werd afgewezen.