Martin Kok bij Pauw, lacht Holleeder uit. © Pauw NPO1

Arrestatie in gevangenis in onderzoek liquidatie Martin Kok van Vlinderscrime

De politie heeft vanochtend in de penitentiaire inrichting (PI) in Alphen een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Martin Kok van Vlinderscrime.

Na uitgebreid onderzoek door de recherche kwam een 24-jarige man uit Utrecht in beeld als verdachte. De man is in de gevangenis van Alphen in zijn cel aangehouden. Daar zat de verdachte vast in verband met een ander strafbaar feit. Het onderzoek naar de liquidatie van Martin Kok is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Martin Kok van Vlinderscrime werd op donderdagavond 8 december 2016 geliquideerd toen hij net weg wilde rijden bij een seksclub in Laren. De schutter wachtte hem op in de bosjes en schoot hem ter plekke dood. De uitbater van Vlinderscrime was al eerder doelwit van aanslagen.

De politie zet het onderzoek voort en kan lopende het onderzoek momenteel geen verdere mededelingen doen. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.