De internationaal gezochte Ridouan T. gaat zichzelf niet vrijwillig melden bij de politie.

Volgens zijn advocaat Inez Weski vreest de verdachte dat hij geen eerlijk proces zal krijgen. Hij lijkt door de vele berichten van politie en justitie al bij voorbaat veroordeeld op basis van getuigen. Er is tot nu toe geen hard bewijs naar boven gekomen maar dat is tegenwoordig kennelijk niet meer nodig, zie de zaak tegen Dino Soerel. Hij zit levenslang op basis van verklaringen van een getuige en geen hard technisch bewijs inzake betrokkenheid bij liquidaties.

De gezochte, vermeende kopstuk van de Mocro Maffia, heeft geen enkel vertrouwen in een eerlijk proces. ‘Tot nu toe lijkt het alsof dit Openbaar Ministerie eerst cliënt afgebrand wenst te hebben zonder recht. Rechteloos dus, terug naar het Wilde Westen.’ Aldus Weski tegenover televisieprogramma EenVandaag.

De naam van Ridouan T. wordt al enige tijd genoemd in verband met liquidaties en grote cocaïnetransporten. Bij het onderzoek is een kroongetuige ingezet en worden onderschepte PGP-berichten van Ennetcom gebruikt. Daaruit bleek dat er ook een opmerking over ‘het laten slapen’ van officier Koos Plooij werd gemaakt. Het ziet er niet uit alsof er een concreet plan was.