Uit onderschepte PGP-berichten van vermeende Mocro Maffia kopstukken zou mogelijk een plan blijken om een officier van justitie te liquideren.

Dat meldt NRC Handelsblad op basis van informatie uit het dossier. In de berichten zou gesproken zijn over een mogelijke moord op officier van justitie Koos Plooij. ‘Sir, zullen we die kk Plooij laten slapen’, aldus een bericht vanaf een adres dat volgens de recherche gebruikt wordt door Redouan (Ridouan) T., die momenteel internationaal gezocht wordt voor onder meer liquidaties.

Het lijkt te gaan om een gesprekje tussen vermoedelijk Rico de Chileen en Ridouan T. Er is geen sprake van een concreet plan. De betreffende officier van justitie Koos Plooij is betrokken geweest bij een groot aantal strafzaken tegen kopstukken van onder meer drugsorganisaties.

De onderschepte PGP-berichten van Ennetcom geven steeds meer een kijkje in de onderwereld en gesprekken tussen betrokkenen. Zoals het er nu naar uitziet gaan een groot aantal personen worden berecht door de onderschepte berichten op de server van Ennetcom. Er lopen meerdere zaken over onder meer liquidaties in de onderwereld die zijn gestart na de inbeslagname van de server.