Jeffrey Epstein
Laatste politiefoto (mugshot) van zakenman Jeffrey Epstein, verdacht van misbruik. © Department of Justice

Ghislaine Maxwell de rechterhand van Jeffrey Epstein komt niet op borg van 5 miljoen vrij

De rechterhand van steenrijke zakenman Jeffrey Epstein blijft vastzitten. De rechter laat Ghislaine Maxwell niet vrij op borgtocht.

Het verzoek om op borgtocht vrij te komen werd dinsdag in de federale rechtbank van Manhattan afgewezen. Het was de eerste keer dat Maxwell voor de rechter moest verschijnen in de zaak rondom haar betrokkenheid bij het misbruik van tientallen minderjarige meisjes door Jeffrey Epstein. De rechter acht de kans dat Maxwell vlucht als ‘extreem groot’. De zaak zal naar verwachting begin juli 2021 inhoudelijk worden behandeld.

Maxwell (58) is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell. De vrouw werkte jarenlang nauw samen met Jeffrey Epstein. Ze wordt beschuldigd van het op grote schaal ronselen van meisjes voor Epstein. Volgens de aanklacht gebeurde dat in New York, Palm Beach, Santa Fe en in Londen. Ook zou ze zelf enkele meisjes hebben misbruikt.

Epstein zelf zat ook vast op verdenking van het misbruiken van tientallen minderjarige meisjes. Terwijl hij in de gevangenis zat wist de steenrijke zakenman zelfmoord te plegen. Veel mensen hebben twijfels rondom zijn zelfmoord. Het onderzoek naar het misbruik wordt ondanks zijn dood voortgezet.