© Pexels

Gijzeling gewapende criminelen op luxe jacht met rapper in Miami

De politie van Miami onderzoekt een vermeende gijzeling aan boord van de 32 meter lange motorjacht Nirvana in Miami, Florida.

Het incident vond plaats in het gebied van Southwest North River Drive en Second Street, in de buurt van The Wharf Miami, net na 22:00 uur op zondag 23 juli 2023.

Volgens lokale nieuwszender 7News waren er ongeveer 13 tot 17 mensen aan boord van de Rodman 105-jacht, samen met een zeer bekende rapper (klik hier voor info), na een charterreis eerder op de dag. De eigenaar van het jacht zei dat de groep betaald had, maar toen het tijd was om terug te keren naar de aanlegplaats, hielden ze de kapitein onder schot en eisten ze hun geld terug.

Volgens de eigenaar van het jacht raakte niemand aan boord gewond en slaagde een ander bemanningslid erin stiekem om hulp te bellen. Beelden die door lokale nieuwsstations werden uitgezonden, toonden politieagenten die Nirvana benaderden met lange geweren en mensen aan boord met hun handen omhoog.

Ook meldde nieuwszender NBC Miami dat iedereen aan boord geëvacueerd was van het jacht, en dat het onduidelijk was of de politie op zoek was naar een mogelijke verdachte. Op het moment van schrijven was er nog niemand in hechtenis.

Nirvana werd in 2005 afgeleverd vanuit Spanje en heeft een exterieurontwerp en scheepsarchitectuur van haar bouwer Rodman. Ze beschikt over een indeling met drie hutten en biedt plaats aan maximaal vijf gasten. Aangedreven door twee MTU-motoren kan Nirvana een topsnelheid van 24 knopen bereiken en een kruissnelheid van 21 knopen.

De politie van Miami heeft niet veel informatie vrijgegeven over het incident, maar ze zeggen dat ze het onderzoek serieus nemen. Ze roepen getuigen op zich te melden bij de politie.