Glock .40 moordwapen rapper Tupac gevonden en bewust verzwegen uit angst

Makers van een documentaire serie over rapper Tupac Shakur hebben een schokkende onthulling gedaan. Het blijkt dat het moordwapen waarmee 2 Pac werd doodgeschoten is gevonden maar de vondst werd vervolgens verzwegen.

In 1998, twee jaar na de moord op Tupac, werd in een achtertuin in Compton, een voorstad van Los Angeles, een .40 Glock pistool gevonden. Jaren later herkende een politieagent, die de moord op rapper The Notorious B.I.G., onderzocht de vindplaats van het pistool.

Op het adres woonde een vriendin van een prominent lid van de Crips, een beruchte bende waarmee Tupac een conflict had. De alerte politieagent liet meteen onderzoek doen, dat bevestigde dat dit het pistool was waarmee Tupac was vermoord. Maar in plaats van verder onderzoek te verrichten is de vondst verzwegen. Dit zou zijn gedaan uit angst voor nieuw geweld.

Een officier van justitie was bang dat er een nieuw geweldsspiraal zou ontstaan als bekend zou worden dat iemand van de Crips betrokken is geweest bij de moord op de rapper. Waar het pistool nu is wil, of kan, niemand zeggen. De moord op Tupac is tot op de dag van vandaag nog onopgelost.