© Crime-Nieuws.nl

‘Go fast’ drugsbende die grote partijen hasj in snelle voertuigen vervoerde opgerold bij invallen

In Spanje is een ‘go fast’ drugsbende opgerold die in snelle voertuigen grote partijen hasj vervoerde naar Frankrijk.

Het onderzoek werd gestart door de politie in Malaga nadat er informatie was binnengekomen over een groep Franse drugssmokkelaars. De verdachten zouden met snelle auto’s grote partijen vervoeren naar Frankrijk. Het gaat hierbij om de zogenaamde ‘go fast’ methode. Daarbij rijden meerdere auto’s vol met hasj in een konvooi met hoge snelheid. De eerste auto kijkt of de weg veilig is terwijl het voertuig met drugs enkele kilometers erachter rijdt.

Tijdens het onderzoek ‘Holidays’ kwam een boerderij in Almachar in beeld als mogelijke opslagplaats. Op 17 augustus kwam de politie in actie en onderschepte een busje met 825 kilo hasj. Vier personen werden hierbij aangehouden. Tijdens de actie werd in de omgeving nog een wietkwekerij aangetroffen waar meerdere personen aanwezig waren. Bij doorzoeking van de boerderij werd nog een partij hasj gevonden. Het ging om 741 kilogram.

Naast alle drugs, in totaal rond de 1800 kilogram, nam de politie ook zes voertuigen, een vuurwapen en cash in beslag. De verdachten zitten vast en worden verhoord. De politie doet verder onderzoek naar de go fast drugsbende en sluit meer aanhoudingen niet uit.