Twee nieuwe verdachten aangehouden voor dodelijke mishandeling Nederlanders op Mallorca

In het onderzoek naar de dodelijke mishandeling op Mallorca door een groep Nederlanders, zijn twee nieuwe verdachten aangehouden.

Agenten hebben vanochtend twee mannen van 18 jaar uit Hilversum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het uitgaansgeweld op Mallorca op 14 juli. Als gevolg van het geweld kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman om het leven en raakten diverse anderen gewond. Beide mannen worden verdacht van poging doodslag in de horecagelegenheid en van het plegen van openlijk geweld in zowel de horecagelegenheid als, later op de bewuste avond, op de boulevard in El Arenal, aldus het OM.

De woningen van de twee mannen zijn doorzocht. Ze zullen op vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. In totaal zijn er in verband met de mishandeling nu vijf verdachten aangehouden. Zij zitten allen in voorlopige hechtenis.

Het onderzoek naar het geweld wordt voortgezet. Op basis van informatie uit onder meer getuigenverklaringen, verhoren en videobeelden wordt nu gekeken welke personen welk aandeel hebben gehad in het geweld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.