Machinegeweren gevonden in verborgen ruimte busje in onderzoek 'criminele familie' woonwagenkamp
© Twitter (@politieob)

‘Godfather van Oss’ voor de rechter na invallen bij ‘criminele familie’ op woonwagenkamp

De rechtszaak tegen ‘de godfather van Oss’ Martien R. en de vermeende criminele familie op een woonwagenkamp in Oss, gaat vandaag van start.

De politie startte in 2016 een groot onderzoek naar R. en zijn familie op verdenking van onder meer wapenbezit, witwassen en grootschalige drugshandel. Na enige tijd kwam Operatie Alfa ten einde en heeft de politie een inval gedaan op het woonwagenkamp waar R. en zijn familie wonen.

Het kamp in Oss werd bij de actie dagenlang hermetisch afgesloten en grondig doorzocht. Hierbij werden speurhonden en specialisten van Defensie ingezet. Uiteindelijk nam de politie een grote hoeveelheid zware vuurwapens zoals kalasjnikovs en handgranaten in beslag.

Naast het woonwagenkamp in Oss werden ook op andere locaties wapens en drugs aangetroffen. Agenten vielen op locaties in Helmond en het Friesche Sumar binnen. Ook daar werden wapens en drugs gevonden. In totaal zitten in verband met ‘Operatie Alfa’ veertien personen vast. Eén verdachte wordt nog gezocht. Martien R. staat vandaag samen met zeven verdachten voor de rechter. De zeven andere moeten in maart voor de rechtbank verschijnen.