Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Gokverslaafde werknemer bloemenveiling veroordeeld tot celstraf voor verduisteren 4,3 miljoen euro

Een medewerker van een bloemenveiling is veroordeeld tot een gevangenisstraf in verband met het verduisteren van ruim 4,3 miljoen euro.

De 28-jarige man is door de rechtbank schuldig bevonden en is veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De verdachte heeft zijn werkgever Royal FloraHolland opgelicht voor ruim 4,3 miljoen euro. De verduistering nam enkele maanden (negen in totaal!) in beslag. De man wist grote bedragen door te sluizen naar zijn eigen bankrekening. Het geld maakte hij vervolgens over naar andere rekeningen om daarmee te gokken. Hiermee heeft hij zich ook schuldig gemaakt aan witwassen van dat bedrag.

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn ook bijzondere voorwaarden verbonden waaronder een ambulante behandelverplichting voor zijn gokverslaving en een verbod op deelname aan kansspelen. Verder moet hij medewerking verlenen aan het Openbaar Ministerie (OM) om ervoor te zorgen dat tegoeden op gokaccounts worden overgemaakt naar Royal FloraHolland.