Dinsdag 6 augustus heeft de politie in Voorburg een wietplantage ontdekt en ontmanteld. Dit gebeurde nadat een medewerker van een energieleverancier had geconstateerd dat er mogelijk sprake zou zijn van diefstal van stroom. De bewoner van het pand is aangehouden en na kort verhoor heengezonden met een dagvaarding op zak.

Rond 13.00 uur was een medewerker van een elektriciteitsbedrijf bezig met werkzaamheden op de Prinses Mariannelaan toen hij constateerde dat een bewoner in de straat illegaal stroom aftapte. Hij schakelde de politie in die direct een onderzoek instelden.

De agenten besloten om bij de bewoner aan te bellen en te vragen wat er aan de hand is. Ze belden aan en een 36-jarige man uit Nootdorp deed open. Op de vraag of hij wellicht stroom aftapte gaf hij direct toe dat dit het geval is.

Naar eigen zeggen tapte hij de stroom af omdat hij een in werking zijnde wietplantage in zijn woning heeft en deze heel wat stroom verbruiken. Hij gaf de politie onmiddelijk toestemming om de woning te betreden en zijn kwekerij te bekijken.

Naast de wietplantage bleek hij ook nog een zogenaamde drogerij in de woning te hebben. Alle planten en benodigdheden voor het kweken en drogen van wiet zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 36-jarige is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Na kort verhoor moct hij weer weg en werd met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie