Eén van de coffeeshops van The Grass Company © google maps

Arrestaties The Grass Company in onderzoek witwassen miljoenen

De politie heeft woensdagochtend in een onderzoek naar witwassen Tilburger Frans van Laarhoven aangehouden. Zijn broer Johan zit al enige tijd vast in Thailand. Volgens justitie zouden de verdachten 20 miljoen euro aan inkomsten bij coffeeshop The Grass Company hebben witgewassen.

Het onderzoek naar de coffeeshop en de betrokkenen loopt al ruim vier jaar, maar tot aanhoudingen was het nog niet gekomen, behalve de aanhouding in Thailand waarvan Nederland zegt er niks mee te maken te hebben. In Thailand heeft Johan van Laarhoven een enorme celstraf boven zijn hoofd hangen.

Justitie verdenkt de broers ervan via gecompliceerd schijnconstructies de verdiensten van hun vier coffeeshops in Den Bosch en Tilburg naar het buitenland te hebben gesluisd. Ook een 55-jarige man uit Tilburg is in dit onderzoek aangehouden.

In juni 2014 werden in dit onderzoek naar The Grass Company invallen gedaan in de vier coffeeshops en een aantal bedrijfspanden en woningen in Brabant. Bij de actie werd beslag gelegd op 150 verhuisdozen administratie, 11 terrabyte aan digitale bestanden, tientallen kilo’s hennep, machines voor de verwerking van cannabis, één vuurwapen, een aantal nepwapens en contant geld. Daarnaast heeft justitie ook beslag laten leggen op banktegoeden en onroerend goed in Nederland, Luxemburg, Thailand en Spanje.