Grondstoffen voor productie duizenden kilo’s harddrugs gepakt na vluchtpoging bestuurder busje

De politie heeft een grote partij grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van harddrugs, aangetroffen en in beslag genomen.

Op zaterdagavond wilden douaniers een bestelbus controleren die in Melissant rondreed. De auto hing helemaal scheef. Na een stopteken, op de Plataan, ging de bestuurder er direct vandoor en liet de bus open achter. In de bus werden 127 jerrycans zoutzuur en 49 zakken wijnsteenzuur aangetroffen. De jerrycans en bestelbus zijn in beslag genomen en de politie deed verder onderzoek.

Na het aantreffen van deze bestelbus en een Meld Misdaad Anoniem melding werd in vier loodsen aan de Nieuweweg in Melissant een vervolgonderzoek ingesteld. Hier werd 6000 liter zoutzuur aangetroffen waarmee duizenden kilo’s amfetamine pasta gemaakt kan worden. Ook stonden er vier gestolen en omgekatte auto’s. De aangetroffen goederen zijn vernietigd en de eigenaren van de gestolen auto’s zijn geïnformeerd. De eigenaar van de loods, een 40-jarige inwoner uit Oosterland is verhoord. Het onderzoek gaat verder.