© Instagram

Groot crystal meth drugslab en tientallen kilo’s harddrugs gepakt bij invallen drugsonderzoek

De politie heeft aanhoudingen verricht na de ontdekking van een groot crystal meth-drugslab in Boekelo.

Na de ontdekking van een drugslab in Nuenen vorig jaar juni, is een hoofdverdachte in beeld gekomen. Tijdens het onderzoek kwamen meerdere verdachte locaties in Groningen, Hengelo en Boekelo in beeld. Agenten kwamen donderdagmiddag in actie en hebben op verschillende plekken invallen verricht.

In een bedrijfspand aan de Plooij in Boekelo werd een groot in werking zijnde crystal meth-lab ontdekt. Twee mannen van 31 en 44 jaar oud zijn aangehouden. Bij doorzoeking troffen de agenten rond de 40 kilo crystal meth, meerdere drugsvaten en een ketel aan. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Van de doorzochte woning in Groningen werd door de 31-jarige hoofdverdachte volgens de politie regelmatig gebruik gemaakt. De politie heeft waardevolle spullen in beslag genomen. In Nistelrode werd een garagebox doorzocht waar meerdere materialen werden gevonden voor de productie van drugs, waaronder een ketel en gasflessen.

De politie is uiteindelijk tot in de nacht bezig geweest om het lab te ontmantelen en de spullen in beslag te nemen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek. De recherche doet verder onderzoek naar de productie van crystal meth, drugshandel en mogelijk andere betrokken personen.