aerial photo of fluffy clouds
Photo by Konevi on Pexels.com

Gemeente Amsterdam haalt bloemenzee en kaartjes voor misdaadjournalist Peter R. de Vries weg

De gemeente Amsterdam haalt alle bloemen weg die voor Peter R. de Vries zijn neergelegd.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente laten weten. Met de familie van de vermoorde misdaadjournalist zal op een later moment naar een passende bestemming worden gekeken voor alle kaartjes, brieven en persoonlijke boodschappen die mensen achter hebben gelaten. ‘Dank aan iedereen voor het medeleven en de steunbetuigingen’, heeft de gemeente op Twitter laten weten.

De bekendste misdaadjournalist van Nederland werd op 6 juli neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat na een uitzending van RTL Boulevard. Op 15 juli is De Vries bezweken aan zijn verwondingen. Het publiek kon eerder deze week afscheid van hem nemen in theater Carré. Een dag later vond er een besloten afscheid plaats voor familie, vrienden en andere bekenden van de misdaadjournalist.

In verband met de liquidatie zitten twee personen vast. Het gaat om de 35-jarige Poolse Kamil E. en de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam. G. zou een neef zijn van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Naar verluidt kreeg hij 150.000 euro voor de moord op Peter R. de Vries. Een mogelijke opdrachtgever is voor zover bekend nog niet in beeld. Het onderzoek naar de liquidatie op De Vries is in volle gang.