Groot drugslab ontdekt in boerderij na anonieme melding over verdachte mannen met witte vaten

De politie heeft in een boerderij in Dalen een groot drugslab ontdekt.

Naar aanleiding van een anonieme melding over een verdachte situatie stelde de politie zondagavond een onderzoek in op het terrein van een leegstaande boerderij. Een getuige zag bij de boerderij meerdere personen met witte vaten slepen. Agenten zijn ter plaatse gegaan en roken in de omgeving een sterke chemische geur. Daarop ontstond het vermoeden over de mogelijke aanwezigheid van een drugslab.

Na het eerste onderzoek bleek het inderdaad om een groot drugslab te gaan. Toen de politie bij de boerderij arriveerde, sloegen er meerdere personen op de vlucht. Bij de boerderij kon één persoon direct worden aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Hoek van Holland. Later werden er op de A28 nabij Zwolle nog twee personen aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man en een 31-jarige man, beide afkomstig uit Zwijndrecht.

Het drugslab is vandaag ontmanteld door een gespecialiseerd team. In de boerderij zijn ketels, vaten en grondstoffen voor de productie van drugs aangetroffen, met een totale waarde van (naar schatting) 750.000 euro. Welke drugs er geproduceerd werden zal uit onderzoek moeten blijken, maar vermoedelijk gaat het om XTC.